TA EN KALLDUSCH FÖR MILJÖNS SKULL

Ett klockrent spartips för varje smålänning är att minska sin varmvattenförbrukning. Ett smart sätt är att ta en kalldusch emellanåt. Då sparar du på miljön, vatten, hälsan... och pengar såklart! ;)

Varför är en kalldusch så bra?

Ta en kalldusch och minska din varmvattenförbrukning, samtidigt så är det bra för din hälsa! En kalldusch förbättrar cirkulationen i kroppen, den håller håret friskt och visst blir man lite piggare efter?! Varmvatten står för ca 1/3 av energiförbrukningen i ditt hem, och du duschar i genomsnitt 13 min/tillfälle. Besparingen med kalldusch motsvarar nästan 80h tv-tittande! En varmvattendusch drar mycket energi och pengar, duschar du kallt minskar både vattenförbrukningen och elräkningen! Visste du att en genomsnittlig varmvattendusch kostar ca 5 kr per gång? Duschar du kallt går ingen energi åt till uppvärmning, och du får mer pengar i spargrisen!

Bästa videospartipsen

Ta en kalldusch för bättre hälsa!

En kalldusch förbättrar cirkulationen, det håller håret friskt och visst blir man lite piggare efter?

Ta en kalldusch istället för varmdusch!

Kallvatten är nästan gratis – medan varmvatten drar mycket energi och pengar. Så minska varmvattenförbrukningen genom sparsammare kallduschar!

Ta en kalldusch och spar pengar!

Varmvattnet står för cirka 1/3 av energin i ditt hem, du duschar i genomsnitt 13 min/tillfälle och besparingen med en kalldusch motsvarar cirka 70 timmars tv-tittande!

Skicka in ditt bästa spartips

Var med och tävla varje månad om hållbara priser