SEMESTER PÅ HEMMAPLAN

I år är inte riktigt som alla andra år och mångas semesterplaner har förändrats. Det är en ypperlig chans att verkligen njuta av en hemester. Att få uppleva våra smultronställen i Småland som du annars inte hade upptäckt, och dessutom hitta miljöfördelarna på vägen!

Varför är hemester miljövänligt?

Genom att semestra hemma så åker du ju faktiskt inte iväg långväga med flyg eller bil. Du gör klimatet en tjänst och även näringslivet kan blomstra genom att värna om det som finns i ditt närområde. Kommunerna blir mer välmående och kan fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt.

Därför ska du ha din hemester i Småland

För att ha mer pengar kvar i fickan

Visst ska man unna sig även under en hemester. Men hemma är det desto lättare att hushålla med semesterkassan och undvika oförutsedda utgifter. Passa på att göra utflykter som inte kostar något och kanske besöka vackra Sandviks kyrka kostnadsfritt!

För att värna om ditt närområde

Gör näringslivet en tjänst genom att värna om det som finns i ditt närområde. Har du beskådat Ölandsbron medans du äter en glass i Kalmar? Kommunerna blir mer välmående och kan fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt.

Minskat resande för miljöns skull

Småland har fantastiska slott som är värda ett besök likt de som du skulle besökt utomlands. Genom hemester minskar du på resandet, i synnerhet flygresor. Men även alla andra extra färder som en utlandsresa innebär så som transfer till och från flygplats, hyrbilar, båtresor, taxi med mera.

Skicka in ditt bästa spartips

Var med och tävla varje månad om hållbara priser